Help Center

Vanliga frågor om Twitter

Sorry, this article isn't available in your language

Den här sidan innehåller en lista med vanliga frågor om att använda Twitter. Om du letar efter information som inte finns här kan du använda rullgardinsmenyn ovan och växla till ett annat språk och se mer tillgängligt innehåll.

Jag kan inte logga in på mitt konto. Vad ska jag göra?

Om du inte kommer in på ditt konto kan du begära att lösenordet återställs här. Om du har kopplat en mobil enhet till ditt konto kan du få det nya lösenordet skickat till dig via SMS eller genom en av våra officiella mobilappar.

Jag anmälde mig nyss och har problem med att bekräfta min e-postadress. Vad beror det på?

Det är mycket viktigt att du bekräftar e-postadressen du anmälde dig med. Utan en bekräftad e-postadress kan Twitter inte skicka några e-postuppdateringar, bland annat ett nytt lösenord om du har glömt dina inloggningsuppgifter.

Om du har anmält dig och inte har fått en e-postbekräftelse ska du:

• Titta i skräppostmappen eller skräppostfiltret.
  • Kontrollera att du har angett rätt e-postadress i kontoinställningarna.
  • Försöka skicka e-postmeddelandet igen genom att logga in och klicka på länken Skicka bekräftelse igen i den gula rutan längst upp på din Twitter-hemsida.
  • Pröva med att koppla en annan e-postadress till ditt Twitter-konto. E-post till stora domäner (som Gmail, Yahoo eller Hotmail) brukar oftast komma fram.

Hur hanterar jag min Twitter-profil?

Du kan anpassa din profil genom att välja unika profil- och sidhuvudsbilder, genom att nåla fast en tweet samt genom att lägga till ett namn, en biografi, en plats, en webbplats och en temafärg som andra användare ser när de besöker din profilsida.

Alla profiluppgifter går att komma åt från profilsidan (leta efter knappen Redigera profil). Har du problem med att överföra en profilbild? Se till att bilden håller sig inom begränsningarna (profilbild: 400×400 pixlar, sidhuvudsbild: 1 500×500 pixlar) och har en filtyp som stöds (JPG, GIF, PNG).

Obs! Vi tar inte emot animerade GIF-filer som profil- eller sidhuvudsbilder.

Vad är ett direktmeddelande och hur skickar och tar jag emot sådana?

Ett direktmeddelande är ett privat meddelande som skickas via Twitter till en av dina följare. Du kan bara skicka ett direktmeddelande till en användare som följer dig, och du kan bara ta emot direktmeddelanden från användare som du följer. Du kan komma åt dina direktmeddelanden genom att klicka på Meddelanden i den övre navigeringsmenyn. Om du vill ta bort ett direktmeddelande håller du pekaren över det och klickar på papperskorgsikonen som visas.

Vad är hashtaggar?

En hashtagg är ett ord eller en fras med symbolen # före. När du klickar på en hashtagg ser du andra tweets som innehåller samma nyckelord eller ämne. Om du lägger till hashtaggen före ett relevant sökord eller en fras (utan mellanslag) i en tweet blir tweeten kategoriserad och syns lättare i Twitters sökfunktion. Om du klickar på ett hashtaggat ord i ett meddelande visas alla andra tweets där sökordet har markerats. Om du tweetar med en hashtagg och dina tweetar är offentliga, kan vem som helst som söker efter den hashtaggen hitta din tweet.

Vad är skillnaden mellan offentliga och skyddade tweets?

När du registrerar dig för Twitter kan du välja att låta dina tweets vara offentliga (kontots standardinställning) eller att skydda dem. För konton med skyddade tweets måste alla personer som ska kunna läsa kontots tweets godkännas manuellt. Offentliga tweets är synliga för alla, oavsett om de har ett Twitter-konto eller inte. Om du vill kontrollera vem som ser dina texter kan du välja att skydda dina tweets. Du kan alltid ändra dig och göra dem offentliga senare.

Vad är ett verifierat konto och hur identifierar jag ett officiellt verifierat konto?

Alla konton med ett blått verifieringsmärke på Twitter-profilen är ett verifierat konto. Twitter verifierar proaktivt konton löpande för att göra det enklare för användarna att hitta dem de söker. Vi koncentrerar oss på intressanta användare inom musik, skådespeleri, mode, myndigheter, politik, religion, journalistik, medier, reklam, företagsvärlden och andra högintressanta områden. Vi kontrollerar affärspartner från tid till annan och enskilda personer som löper hög risk att få sin person kapad. Vi tar inte emot verifieringsbegäranden från allmänheten.

Så här identifierar du ett officiellt verifierat konto:

• Verifieringsmärket visas bredvid profilfotot på användarens profilsida.
  • Om verifieringsmärket visas någon annanstans på en användares profilsida (t.ex. på profilbilden eller i sidhuvudet) är det inte ett verifierat konto.

Verifieringsmärket går inte använda om det inte tillhandahålls av Twitter. Konton där ett märke ingår i profilbilder, bakgrundsbilder eller används på ett sätt som falskeligen antyder att kontot har verifierats stängs av permanent.

Hur kommer jag åt Twitter från min mobila enhet?

Det finns en mängd olika sätt du kan använda Twitter på din mobila enhet:

• Om du använder en smartphone eller surfplatta kan du hämta en av våra officiella appar på https://about.twitter.com/download
  • Om du inte använder en smartphone besöker du bara mobile.twitter.com med telefonens webbläsare.
  • Du kan även använda Twitter via SMS. Vi stöder för närvarande tvåvägstweets (skicka och ta emot) via SMS genom kortkoder som anges på sidan med de mobiloperatörer som stöds. Kom igång genom att skicka ordet START eller SIGNUP till din mobiloperatörs Twitter-kortnummer (eller logga in på twitter.com på webben och lägg till ditt mobilnummer i kontot i mobilinställningarna). Om ditt land och din mobiloperatör inte finns med på listan och har ett kortnummer kan du använda en av de följande envägskoderna om du vill lägga upp meddelanden på Twitter. Du kan inte ta emot tweets till telefonen via denna kanal.

STORBRITANNIEN: +447624800379
TYSKLAND: +491724403473

Obs! Abonnenten kan debiteras internationella meddelandepriser om dessa koder används.

Hur får jag reda på vilket konto som är kopplat till min mobiltelefon?

Om du har registrerat dig för Twitter via SMS men vill använda kontot på webben:

1. Besök inloggningssidan på twitter.com och klicka på länken Aktivera ditt konto.
    2. Ange ditt telefonnummer, inklusive landskod.
    3. Om ditt telefonnummer är kopplat till ett Twitter-konto skickar vi ett SMS till din telefon med en verifikationskod. Använd den för att bekräfta att mobilnumret tillhör dig.
    4. Om numret är kopplat till ett konto och du har loggat in på twitter.com tidigare uppmanas du att logga in med ditt användarnamn och din e-postadress i stället. Återställ ett förlorat lösenord här.
    5. Om ditt mobilnummer inte är kopplat till något Twitter-konto visas ett felmeddelande. I så fall kan du registrera dig för ett nytt konto.

Varför omdirigeras jag till mobile.twitter.com från webben?

Alla funktioner på twitter.com är inte kompatibla med gamla webbläsare som IE6 och 7. Användare som besöker Twitter från dessa webbläsare omdirigeras därför till mobile.twitter.com, som ger den mest stabila upplevelsen i webbläsaren. Om du vill använda standardversionen av Twitter från din webbläsare rekommenderar vi att du uppgraderar din webbläsare.

Hur ansluter jag mitt Twitter-konto till mitt Facebook-konto?

Så här ansluter du ditt Twitter-konto till ditt Facebook-konto:

1. Logga in på det Twitter-konto som du vill koppla till din Facebook-profil.
      2. Öppna fliken Appar på menyn Inställningar.
      3. Klicka på Anslut till Facebook.
      4. Om du inte redan är inloggad ombeds du att ange dina inloggningsuppgifter på Facebook. Gör det och klicka på Logga in.
      5. Sedan får du ett meddelande om att Twitter kommer att få viss information från ditt Facebook-konto. Du måste välja OK innan du kan gå vidare.
      6. Du ombeds sedan att välja sekretessinställningarna för vilka som ska få se de tweets och retweets som du lägger upp på väggen i Facebook. Normalinställningen är vänner.
      7. Slutför processen genom att klicka på OK.
      8. Dina tweets och retweets läggs nu upp på väggen i din profil på Facebook, och ditt användarnamn visas också. @Svar läggs inte upp.

Hur ansluter jag tredjepartsappar till mitt Twitter-konto?

Så här ansluter du en tredjepartsapp till ditt konto:

1. Leta reda på knappen/länken där du ombeds att ansluta ditt Twitter-konto (vanligtvis ”Anslut till Twitter” eller något liknande) på webbplatsen för den app som du vill ansluta till.
        2. Du hamnar då på en Twitter-webbplats där du ombeds att logga in på ditt konto. Se till att webbplatsen är säker genom att kontrollera att webbadressen inleds med https://twitter.com.
        3. När du har loggat in ber Twitter dig att godkänna begäran.
        4. Var noga med att granska de behörigheter som du beviljar. De visas med grön text (vad appen kan göra med ditt konto) och röd text (vad appen inte kan göra).
        5. Klicka på Godkänn applikationen om du vill ansluta.
        6. Den är nu ansluten!

Så här återkallar du en apps behörighet:

1. Granska applikationerna som du har anslutit på fliken Appar i kontoinställningarna.
        2. Klicka på knappen Återkalla åtkomst bredvid applikationen.

Mitt konto har stängts. Hur överklagar jag?

Konton stängs i allmänhet av för brott mot Twitters regler. Om du vill överklaga en avstängning kan du lämna in en hjälpförfrågan här.

Hur inaktiverar jag mitt konto?

Om du inaktiverar kontot sätts det i en kö för att tas bort permanent från Twitter. Innan du inaktiverar ditt konto bör du känna till följande:

• Vi behåller bara dina användaruppgifter i 30 dagar efter den dag då kontot inaktiverades. Därefter tas de bort permanent.
        • Du kan återaktivera ditt konto när som helst under dessa 30 dagar genom att logga in.
        • Du behöver inte inaktivera kontot om du vill ändra ditt användarnamn eller din e-postadress; du kan ändra dem när som helst i kontoinställningarna.
        • Om du vill använda ett användarnamn eller en e-postadress som hör till ett annat konto, måste du först ändra dem och sedan bekräfta ändringen före inaktiveringen.
        • När kontot har inaktiverats bör det tas bort inom ett par minuter, men visst innehåll kan gå att se på twitter.com i ett par dagar. Vi har heller ingen kontroll över innehåll som indexeras av sökmotorer som Google och Bing.
        • Inaktivering är inte möjligt från mobila enheter utan måste ske från twitter.com på webben.

Så här inaktiverar du ditt konto:

1. Logga in på twitter.com på webben.
        2. Besök kontoinställningarna och klicka på Inaktivera mitt konto längst ned på sidan.
        3. Läs informationen om inaktivering av kontot. Klicka på Okej, bra, inaktivera kontot.
        4. Ange ditt lösenord när du uppmanas till det och bekräfta att du vill inaktivera kontot.

Jag vill annonsera på Twitter. Hur får jag mer information?

Det finns mer information om annonser på Twitter på business.twitter.com och i annonshjälpcentret.